7 Nov 2011

Trakci

Obleka spletena iz bombažnih trakov. Sprva je bil to samo pravokotnik oziroma otroška odejica, ko pa je to vidla moja hči sem takoj dobila navodila in nastala je obleka. Všeč mi je, ker je drugačna.
Z ozadjem pa je slika še bolj zanimiva.

Modni dodatek

Tokrat sem se preizkusila v filcanju. Vesela sem, ker mi je uspelo.

23 Sept 2011

VLAK, ROŽE

To je ozadje odejice. sicer se pa lepo vidi.

VLAK, ROŽE

Pri tej odejici sem imela premalo modre in premalo bež barve za celo podlago. uspelo mi je združiti obe barvi v celoto in sicer tako, da se sploh ne opazi. Motiva na odejici pa sta vzeta iz blaga na drugi strani, ki se jih žal ne vidi.Malo vzorča je na cvetovih in na kolesih.

ROŽICE


Ta slika ni sicer najboljša, vidi pa se. V resnici je ta odejica zelo lepa, pa čeprav ima samo tri rožice. 

22 Sept 2011

LUČKA

Prijateljica me je prosila naj naredim odejico za punčko, ki ji je ime Lučka. Mislim, da mi je uspelo. Tudi ona je bila zadovoljna.

MOJE PRVE ODEJICE

Te slike je imela Vita objavljene na svoji spletni strani, ki je nima več. To so moje prve odejice. Še dobro, da smo jih poslikale. Ko jih gledam, mi je lepo pri srcu. Pri vsaki sem posebej uživala, iskala primerne kombinacije in vztrajala, da se je vse ujemalo. To delam še danes. Največji problem je čas, včasih pa tudi volja.

MUC

Muc v vsej svoji velikosti. Mogoče malo manj dela ali pa tudi ne.

23 Jul 2011

Lepljenka

Na to sliko sem ponosna. Naredila sem jo na neki delavnici, in sicer smo iz revij izrezovali slikice. Zadala sem si nalogo izdelati zeliščni vrt, ki je bil v bližini in mislim, da mi je uspelo. Še dobro, da je sliko moja hči skenirala, ker sicer je ne bi bilo več in danes, ko nekaj brskam po računalniku sem jo spet našla. Seveda je lažje izrezovati in lepiti, kot šivati ampak vedo nastane slika.

7 Jul 2011

Prometna sredstva



Ta odejica mi je všeč zaradi zelenega ozadja in ker je samo za fante.

Prometna sredstva

To je ozadje odejice, ki je spet čisto drugačna.

Polž



Pri polžih se mi prav tako dogaja, da se igram z kombiniranjem barv. Všeč so mi temnejša ozadja. Te kare pa so mi še posebej zanimive.

Tulipna in marjetica

Malo slabša fotografija, ampak vseeno se vidi rožice v čisto drugačnem barvnem kontekstu.

6 Jul 2011

Pikapolonica



Odejica narejena po naročilu. Pikapolonica ima prave gumbe, tako, da se otrok lahko igra z njimi, lahko tudi šteje.

Drevesa



Tu sem se igrala z barvami. V resnici je odejica lepša.

ROŽICA



Tudi, če je samo ena velika roža je odejica zanimiva.

4 Jul 2011

Rožice

To je ena od meni ljušših odejic.

Modre rože




Da mi ni dolgočasno poskrbim za ćisto drugačen izdelek. Veliko rožic sem že naredila, pa vedno so drugačne. Neverjetno kako barve vplivajo na rezultate dela. Rada šivam rožice, še raje jih občudujem v naravi ali pa v šopku.

Muca

Pri izbiri blaga za obleko sem si naredila ce *štalo*, ker mi nič ni bilo dobro. Moja slaba navada pa je, da ne pospravljam sprotinin tako vedno nekaj iščem.

Miškolin



Pri tej odejici sem potrebovala kar nekaj časa, da sem jo dokončala, ker mi preprosto zmanjkuje časa in ko preneham z delom potem rabim spet nov zagon.

30 Jun 2011

Še en žabec. Zašila sem ga z velikim veseljem. Potrebovala sem kar nekaj časa, da se našla ustrezno zeleno barvo.

1 Jun 2011



Žirafa malo drugače.

14 Jan 2011

ĆEBELICE NA TRAVNIKU

Še ena pomladna in sončna aplikacija.

13 Jan 2011

STARINSKI VOŽIČEK

Spomnim se, da sem šla pred mnogimi leti na izlet v Bratislavo. Ustvarjam in šivam pa že iz osnovne šole. Tam sem prvič videla otroške gumbe z različnimi motivi. Poleg medvedkov, kužkov, jabolk, mišk so mi bili najljubši otroški vozički, ki jih imam še danes doma in ravno ta model ni tako zakompliciran za izdelavo. Ko pa spremenim barve tudi celotna slika čisto drugače izgleda. po barvah je tale čisto punčkast.

BABICA IN VNUKINJA



Tudi lutke sem oblekla oziroma eno preuredila v babico in drugo v vnukinjo, ker smo ju potrebovali za nastop v vrtcu.

MOJA PRVA ODEJICA


To je moja prva odejica, ki sem jo spletla po načrtu in sešila tako, da je bila lahko tudi vreča za dojenčka. Naredila sem jo za prvega otroka, ki je bil pred nekaj dnevi star 22 let. Z veliko ljubeznijo jo še danes rada pogledam.

PIKAPOLONICA ZARJA



12 Jan 2011

ODEJICAZA UČENJE


POLŽEK
Polž

Miška

Še vedno se nisem spravla k delu tako kot bi morala. Naredila sem kar nekaj odejic. Nekaj jih bom poskusila spraviti na blog.